Noutati

Intretinerea tocatoarelor si platourilor de lemn

Frumuseţea naturală a lemnului de stejar poate fi păstrată mult timp dacă respectați întocmai regulile de întreţinere şi utilizare. Produsele noastre sunt ecologice, realizate manual din lemn de stejar sau fag.

Tocatorul si platoul de lemn sunt produse ecologice cu aspect decorativ, din lemn de stejar, realizat manual. Ideale şi pentru servirea alimentelor sau ca element decorativ. Sunt rezistente la tăiere și asigură protecție cuțitelor.

Indicaţii de întreţinere şi utilizare

Întreținerea unui tocator/platou din lemn se realizează ușor prin curățarea cu apă caldă și săpun și ștergerea ușoară.

Atenție la oscilaţiile extreme de temperatură sau umiditate, acestea pot deteriora lemnul și pot afecta forma tocătorului.

Uscarea trebuie să se realizeze oblic sau vertical, pe un raft ce permite fluxul de aer.

NU spălați la mașina de spălat vase, NU scufundați în apă. Căldura și apa pot deforma și contribui la crăparea lemnului. Recomandăm păstrarea în loc răcoros, întunecos şi aerisit.

Înainte de prima utilizare

Pentru a le crește rezistența naturală la umiditate, tocătoarele din lemn de stejar trebuie să fie tratate cu ulei, acest procedeu fiind sigur și foarte ușor de realizat și acasă. Odată ce tocătorul este bine uscat, aplicați un ulei mineral sau vegetal direct pe ambele suprafațe, din abundență. Foarte important, uleiul are nevoie de timp pentru a intra in lemn, de aceea trebuie să-l lăsați cât mai mult timp posibil, cel puțin câteva ore sau chiar peste noapte. Acest procedeu trebuie repetat după 24 de ore şi ulterior de aproximativ 5-6 ori pe an.

Recondiţionarea se face prin şlefuirea suprafeţei cu şmirghel şi aplicarea unui nou strat de ulei.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *